Deil en omgeving

NRC Seizoenswandeling

NRC-medewerker Gemma Venhuizen stippelde een route uit, afstand 13,5 kilometer

Start- en eindpunt: station Geldermalsen
1. Verlaat station aan centrumkant. Van trap af: rechtdoor, langs fietsenstalling, parallel aan spoor.
2. Bij T-splitsing linksaf (Tricht). Op Lingedijk over spoor linksaf. Negeer weg rechtsaf, blijf dijk volgen, langs eerste boomgaarden.
3. Na het dorp, bij een bord over de Trichtse windhoos. Bij kruising rechtdoor. Weg gaat over in fietspad (rechts is uitspanning De Hoenderik)
4. Bij weg rechtdoor (‘fietsstraat’) en daarna rechtsaf over erf van B&B. Bij ooievaarsnest klompenpad volgen. Op T-splitsing linksaf (klompenpad gaat hier rechts). Met bocht mee rechtsaf (verboden toegang geldt alleen voor weiland).
5. Vlak voor spoor linksaf. bij kruising met verharde weg linksaf. Op T-splitsing rechtsaf fietspad op (Appeldijk).
Lees ook: Voor het allemaal fruit wordt kun je in de Betuwe langs de prachtige bloesemzeeën wandelen. Elk jaar. En wel nú. De ideale tijd voor een bloesemtocht
6. Op weg met bocht mee naar links. Over brug linksaf hooggelegen paadje op, negeer zijpaden. Net voor schuur rechtsaf bos in. Op T-splitsing linksaf, direct erna (6) schuin linksaf (paadje direct links van verboden toegang).
7. Volg pad tot klinkerweg, hier rechtsaf landgoed op. Achter Abtsbouwing linksaf weggetje tot dijkje, hier rechtsaf. Negeer zijpaden tot paaltje E38, hier linksaf Veerstoep op.
8. Met pontje naar overkant (1 euro), in Enspijk op T-splitsing op Lingedijk linksaf.
9. Weg gaat al vrij snel over in fietspad. Met bocht mee rechtsaf en dan linksaf op kruising. Net voor Deil LA Molenweg, bij molen rechtsaf.
10. Met bocht mee rechtsaf op Koningsweg. Volgen tot Deil, daar op driesprong linksaf Krooiweg. Op dijk rechtsaf, Deilsedijk. Negeer wegen naar rechts. Bij T-splitsing linksaf Deilseweg tot station.

Lingestreek

Op de website 'De Lingestreek' staat veel informatie over de Linge en de er langs liggende dorpen. Ook is er veel te vinden over uitstapjes in het gebied.


De Oosterling

Betuwse kersen van opperbeste kwaliteit!


LingeFilm

Filmtheater LingeFilm is hét filmhuis van Geldermalsen en omstreken en bestaat sinds 2004.
Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud waarbij film centraal staat. LingeFilm is een stichting, bestaande uit ca 60 vrijwilligers en is sinds juli 2015 gehuisvest in De Pluk.

Lingeroute

De Lingeroute voert je op de fiets over slingerende dijken langs wuivende rietvelden, weelderige boomgaarden en pittoreske dijkdorpjes. Ga wel op tijd op pad, want behalve het fietsplezier is er voor jong en oud op deze route van alles te zien en te doen. Maar ook voor een welverdiende rustpauze ontvangen de vele uitspanningen langs de Linge hun gasten met open armen. Kortom: met deze prachtige fietstocht beleef je Rivierenland op z'n mooist.

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Mariënwaerdt bestaat voor een groot deel uit akkers, weiden, boomgaarden en moestuinen. Er is een eendenkooi, meerdere bossen, statige lanen en kronkelende dijkjes. De meest bekende is de Appeldijk, prachtig in het voorjaar door de bloesem aan de appelbomen. Voor fietsers en wandelaars zijn er diverse routes uitgezet over het landgoed.


Rivierenland.nl

Toeristische informatie over de Regio's Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.